Strip_2.jpg

Mitä on ”slow meat”?

Miten Träskkulla Ekobeefin ”slow meat” eroaa muusta lihasta?

  • Lehmämme elävät ympäristössä, joka on vapaa stressistä. Ne todella ehtivät haistella kukkia ja käyttäytyä lehmien tavoin.

  • Nautakarjasta huolehditaan hyvin ja se saa elää rauhallisessa ja luonnollisessa ympäristössä vasikoista aina siihen asti, kun on teurastuksen aika.

  • Lehmät käyvät laitumella kesäisin ja syövät oman tilan ruohoa talvisin. Se merkitsee sitä, että sekä omega-3 että omega-6 -pitoisuudet ovat hyvässä tasapainossa, mikä taas johtaa terveellisempään lihaan.

  • Eläimet ovat kasvaneet hitaasti, mistä johtuen liha on paremman makuista ja mureampaa. Kasvu on yli 30 prosenttia hitaampaa kuin muilla eläimillä. • Lihamme riiputetaan mureaksi vähintään seitsemän päivän ajan, ja raakakypsytetään sen jälkeen tyhjiöpakkauksessa, kunnes on avaamisen tai pakastamisen aika.

  • Viljelymme ja eläintuotantomme on ekologista, mikä johtaa ympäristöystävälliseen tuotantoketjuun, joka lisäksi on vapaa haitallisista kemikaaleista. Kiitos hyvän ruoan ja runsaan ulkoilun eläimemme ovat terveitä, eikä meidän tarvitse käyttää antibiootteja.

  • Tavoitteemme on tarjota teille lihaa, joka on mureaa, maistuu hyvälle ja on lisäksi terveellisintä tarjolla olevaa lihaa.

Tällä hetkellä tilallamme on noin 200 eläintä. Teurastamme jatkuvasti, joka toinen viikko. Oma tuotantomme ei tällä hetkellä vastaa kysyntää, joten ostamme teuraseläimiä myös muilta tiloilta, joilla on samat luonnonmukaiset periaatteet kuin meillä. Takaamme, että lihan laatu on yhtä korkea kuin omamme.

Lihankulutus ja hiilidioksidipäästöt

Bild

Tänään puhutaan paljon siitä, että meidän pitäisi kuluttaa vähemmän lihaa ja vähentää hiilidioksidipäästöjämme. Ympäristöjärjestö WWF vahvistaa, että kotimainen laidunlihatuotanto on ympäristöystävällisin vaihtoehto niille, jotka haluavat syödä naudanlihaa. Laidunlihatuotanto on naudanlihatuotantoa, joka johtaa pienimpiin hiilidioksidipäästöihin suhteutettuna lihakiloon.

Osallistumme Naseva-projektiin eli nautatilojen terveydenhuollon seurantajärjestelmään. Naseva dokumentoi ja seuraa eläinten olosuhteita ja lihan laatua. Eläinlääkäri vierailee tilallemme vuosittain.

Kaikki nautamme teurastetaan naapurikylässä Kållbyssä, jossa toimii teurastamo Tajma – Träskkulla Ekobeef on yksi sen omistajista.

Träskkulla Ekobeef tuottaa ja markkinoi ekologista naudanlihaa. Träskkulla Ekobeef on EU-sertifioitu luonnonmukainen tila Pedersören Lövössä.

Jos haluat lisätietoja lihastamme ja lihantuotannostamme, kerromme mielellämme lisää. Soita numeroon 040 585 2422 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen info@ekobeef.fi.

Skärmavbild 2020-04-15 kl. 15.16.56.jpg